Znajdź laboratorium wykonujące testy myfoodprofile
![](https://myfoodprofile.com.pl/wp-content/plugins/labsearch-helt/shortcodes/../assets/images/powered_by_google.png)
Dlaczego warto wykonać badanie myfoodprofile?
Dotychczasowe metody leczenia nie przyniosły oczekiwanych rezultatów? Być może przyczyną Twoich przewlekłych dolegliwości jest żywność i cierpisz na nadwrażliwość pokarmową IgG-zależną? Jeśli podejrzewasz, że Twoje dolegliwości są związane ze sposobem odżywiania, zdecyduj się na test myfoodprofile! Postaw na badanie wykonywane w laboratorium przez wykwalifikowany personel medyczny. Jeśli chodzi o nasze zdrowie, lepiej zaufać fachowcom. Wystarczy znaleźć odpowiednie laboratorium w wyszukiwarce i udać się na pobranie krwi.
Jakie są zalety testu wykonywanego w laboratorium?
W laboratoriach przestrzega się ściśle określonych procedur. Pod każdym wynikiem badania widnieje podpis i pieczątka osoby z tytułem diagnosty laboratoryjnego. Wynik, przed ostatecznym wydaniem pacjentowi, jest jeszcze autoryzowany, czyli sprawdzany przez inną doświadczoną osobę. Mamy pewność, że badanie zostało wykonane zgodnie z procedurami i nie popełniono żadnego błędu.
![doktor doktor](https://myfoodprofile.com.pl/wp-content/uploads/2023/08/mfp_02-scaled.jpg)
Dlaczego wyniki testów przeznaczonych do domowego użytku są narażone na błędy?
Testy domowe w kierunku nadwrażliwości pokarmowych IgG-zależnych mogą wydawać się wygodniejszą opcją. Rzetelne wykonanie domowego testu jest jednak trudne. Niedoświadczonej osobie ciężko jest samodzielnie pobrać krew do kapilary, a jeżeli sami odczytujemy wynik, np. intensywność zabarwienia, odczyt jest narażony na błędy. Testy domowego użytku w kierunku nadwrażliwości pokarmowych IgG-zależnych stanowią podpowiedź, ale nigdy nie zastąpią badania w laboratorium.